Земјата и подалеку

 

planeti

Земја – активна планета (А. Ивановска)

model

Ден, ноќ и годишни времиња

17862622_1854441624581355_8705803210619000487_n

Ѕвезди и планети

images

Движење на планетите

images

Набљудување на ѕвездите и планетите

images

ГОЛЕМИТЕ ОТКРИТИЈА ВО АСТРОНОМИЈАТА

images

МЕСЕЧИНА И МЕСЕЧИНСКИ МЕНИ

images

РАЗБИРАЊЕ НА СОНЧЕВИОТ СИСТЕМ

DSCN0250

ВСЕЛЕНСКИ ПАТУВАЊА

era

ПРАШАЊА НА ТЕМА – ЗЕМЈАТА И ПОДАЛЕКУ

ЛИНКОВИ ОД ВИДЕА И СИМУЛАЦИИ НА ТЕМА – ЗЕМЈАТА И ПОДАЛЕКУ:

Слетување на Месечината

Гравитациони сили

Магнетно поле на Земјата

Гравитација и орбити

Еден ден на Земјата

 

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

%d bloggers like this: