СВЕТЛИНА

7

СВЕТЛИНСКИ ПОЈАВИ

19

СВЕТЛИНА

ЛИНКОВИ ОД ВИДЕА И СИМУЛАЦИИ НА ТЕМА СВЕТЛИНА:

Својства на брановите

Рефлексија

Прекршување на светлинските зраци.

Тотална рефлексија

Видлива светлина

ПРЕКРШУВАЊЕ НА СВЕТЛИНАТА

Мешање на боите

ДОДАТОК:

ЛЕЌИ

ИНФРАЦРВЕНО ЗРАЧЕЊЕ

УЛТРАВИОЛЕТОВО ЗРАЧЕЊЕ

МИКРОБРАНОВИ

2 comments on “СВЕТЛИНА

  • Наменето е за училишните можности, а ако имаш проектор дома испробај, оние што немаат можат да направат исто со џебна ламба или телефонска светилка, на покусо растојание, ефектот е ист.

 • Напишете коментар

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

  Google photo

  You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

  Twitter слика

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

  Connecting to %s

  %d bloggers like this: