Изведување сумарна оценка по предметот физика на крајот на учебната година 8 одд.

Published Август 6, 2016 by Аида

ОСМО  ОДДЕЛЕНИЕ

а)

                                                                           ученик
тема Удел во проценти Добиена оценка Пондерирање Сумирање
Сили и движење 40 2 2 x 0,40 0,80
Енергија 25 5 5 x 0,25 1,25
Светлина 20 4 4 x 0,20 0,80
Земјата и подалеку 15 5 5 x 0,15 0,75
Вкупно 100 3,60 (4)

или

б)

                                                                            ученик
тема Удел во проценти Добиена оценка Пондерирање Сумирање
Сили и движење 50 2 2 x 0,50 1
Енергија 20 5 5 x 0,20 1
Светлина 20 4 4 x 0,20 0,80
Земјата и подалеку 10 5 5 x 0,10 0,50
Вкупно 100 3,30 (3)

или

в)

                                                                         ученик
тема Удел во проценти Добиена оценка Пондерирање Сумирање
Сили и движење 50 2 2 x 0,50 1
Енергија 25 5 5 x 0,25 1,25
Светлина 15 4 4 x 0,15 0,60
Земјата и подалеку 10 5 5 x 0,10 0,50
Вкупно 100 3,35 (3)

 

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s

%d bloggers like this: