Оценување

Published Август 6, 2016 by Аида
  1. Формативно оценување

Инструменти за формативни цели:

– наставни листови (чек листа на самооценување или оценување на соученик)

– наставни ливчиња со задачи по ниво( давање писмена повратна информација)

– усни одговори

– писмени задачи

– домашни задачи

– практична проектна активност

– практични работни задачи

 

  1. Сумативно оценување

Инструменти за сумативни  цели:

  • тематски писмени работи

бодовна скала: 0-25=(1),  26-45=(2), 46-65=(3), 66-85=(4), 86-100=(5)

  • усни одговори

ОЦЕНУВАЊЕ ПО ФИЗИКА кликни ТУКА

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s

%d bloggers like this: