Промоција на најуспешните наставници по физика во Република Македонија

Published Август 10, 2016 by Аида

 

pizap.com14708396190821

“Како критериум за избор во најуспешни наставници се вреднуваат постигнувањата на активностите организирани од ДФРМ и други активности, организирани од други институции и организации, било во Република Македонија или во странство. Во смисла на активности се подразбира активност како натпревар, олимпијада, школа, промоција или популаризација поврзана со физика или физика и другите природни науки, активности кои имат натпреварувачки карактер помеѓу ученици.”

         Согласно конкурсот за избор и промоција на најуспешни наставници по физика – ментори на ученици во основните училишта во Република Македонија, објавен на 28.4.2016 година на интернет страната на ДФРМ, од пријавените кандидати комисијата ги избра наставниците по физика:
1. Ѓорѓи Дунгевски, ООУ „Дедо Иљо Малешевски“ – Берово
2. Ѓорѓи Илиевски, ООУ „Невена Георгиева Дуња“ – Кисела Вода
3. Пантелемон Миташевски, ООУ „Кочо Рацин“ – Кратово
4. Веселинка Наунчевска, ООУ „Димо Хаџи Димов“ – Карпош
5. Мире Евгенијевска, ООУ „Ѓорѓија Пулевски“ – Аеродром
6. Танка Хаџи – Тоневска, ООУ „Војдан Чернодрински“ – Карпош
7. Александра Ѓоргиева, ООУ „Владо Кантарџиев“ – Гевгелија
8. Аида Петровска, ООУ „Димитар Миладинов“ – Центар
9. Соња Николовска Кузманова, ООУ „Св. Климент Охридски“ – Битола
10. Валентина Степановска – Андонова, ООУ „Даме Груев“ – Битола
11. Александар Котевски, ООУ „Гоце Делчев“ – Ресен
12. Ратка Стојановска, ООУ „Браќа Миладиновци“ – Пробиштип
13. Вера Зороска, ООУ „Христо Узунов“ – Охрид
14. Славица Јолакоска Таштаноска, ООУ „Григор Прличев“ – Охрид
15. Добрила Јовановска – Ѓоргон, ООУ Љубен Лапе“ – Аеродром
16. Галина Малезаноска, ООУ „Св. Климент Охридски“ – Охрид

 

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s

%d bloggers like this: