ЗБИРКИ ЗАДАЧИ ПО ФИЗИКА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА

Published Декември 10, 2016 by Аида

ЗБИРКИ ЗАДАЧИ ПО ФИЗИКА КОИ УЧЕНИЦИТЕ И НАСТАВНИЦИТЕ ОД ОСНОВНИТE УЧИЛИШТА МОЖЕ ДА ГИ КОРИСТАТ ПРИ ПОДГОТОВКАТА ЗА ОПШТИНСКИТЕ, РЕГИОНАЛНИТЕ И ДРАВНИТЕ НАТПРЕВАРИ ПО ФИЗИКА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА

1. ЗБИРКА РЕШЕНИ ЗАДАЧИ ОД НАТПРЕВАРИ ПО ФИЗИКА КНИГА 1, Автор: Група Автори, Уредник: Боце Митревски, Издавач: Друштво на физичарите на Република Македонија (ДФРМ), 2016.

2. ЗБИРКА РЕШЕНИ ЗАДАЧИ ОД НАТПРЕВАРИ ПО ФИЗИКА КНИГА 2, Автор: Група Автори,Уредник: Боце Митревски, Издавач: Друштво на физичарите на Република Македонија (ДФРМ), 2016.

 3. ЗБИРКА ЗАДАЧИ ФИЗИКА, VIII ОДДЕЛЕНИЕ, I ДЕЛ и II ДЕЛ, За деветгодишно образование, Автор: Александар Котевски, 2012 (книгата ја има само електронска верзија на страната на ДФРМ:

http://dfrm.org/index.php?option=com_rokgallery&view=gallery&Itemid=92&lang=en

4. ЗБИРКА ЗАДАЧИ ФИЗИКА, IX ОДДЕЛЕНИЕ, За деветгодишно основно образование Автор: Александар Котевски, 2012 (книгата ја има само електронска верзија на страната на ДФРМ:

http://dfrm.org/index.php?option=com_rokgallery&view=detail&id=1026&page=1&Itemid=93&lang=en

 5. ЗБИРКА ЗАДАЧИ ПО ФИЗИКА, ЗА VII И VIII ОДДЕЛЕНИЕ, Автори: Александар Георгиевски, Љубо Петровски, Васил Кочовски, Издавач: Просветно Дело, Скопје, 1998

 6. ЗБИРКА НА РЕШЕНИ ЗАДАЧИ ОД ФИЗИКА, Автор: Иван Стојанов, Кочани, март 1995 година.

 7. ЗБИРКА РЕШЕНИ ЗАДАЧИ ПО ФИЗИКА 1, ПРИРОДНО – МАТЕМАТИЧКА ГИМНАЗИЈА, Автори: Ѓорѓи Ивановски, Васил Мицевски, Издавач: Просветно Дело, Скопје, 1997.

8. ЗБИРКА РЕШЕНИ ЗАДАЧИ ПО ФИЗИКА 2, ПРИРОДНО – МАТЕМАТИЧКА ГИМНАЗИЈА, Автори: Ѓорѓи Ивановски, Васил Мицевски, Издавач: Просветно Дело, Скопје, 1997.

9. ЗБИРКА ЗАДАЧИ ПО ФИЗИКА, ПРВ ДЕЛ, ЗА I И II КЛАС Автори: Ѓорѓи Ивановски, Васил Мицевски, Кирил Панделишев, Издавач: Просветно дело, Скопје, 1990.

10. ЗБИРКА РЕШЕНИ ЗАДАЧИ ПО ФИЗИКА, ОСМО ОДДЕЛЕНИЕ, Автори: Фердинанд Нонкуловски, Симеон Гешоски, Издавач: Алби, Скопје, 2008.

ЗБИРКА РЕШЕНИ ЗАДАЧИ ПО ФИЗИКА, ДЕВЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ, Автори: Фердинанд Нонкуловски, Симеон Гешоски, Издавач: Алби, Скопје, 2014.

Списокот збирки задачи физика е даден по барање на наставниците по физика со цел да бидат информирани за расположивата литература при подготовката на учениците за натпреварите по физика. Комисијата за натпревари при ДФРМ и ДФРМ не фаворизира ниту една од посочените збирки, ниту е обврзана да селектира задачи за натпреварите од посочените збирки. На учениците и наставниците им се остава слобода на избор дали и која од збирките ќе ја користат. ДФРМ

literatura_zbirki_zadaciprasanja_fizika

Advertisements

One comment on “ЗБИРКИ ЗАДАЧИ ПО ФИЗИКА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА

 • 1. ЗБИРКА РЕШЕНИ ЗАДАЧИ ОД НАТПРЕВАРИ ПО ФИЗИКА КНИГА 1, Автор: Група Автори, Уредник: Боце Митревски, Издавач: Друштво на физичарите на Република Македонија (ДФРМ), 2016.

  2. ЗБИРКА РЕШЕНИ ЗАДАЧИ ОД НАТПРЕВАРИ ПО ФИЗИКА КНИГА 2, Автор: Група Автори,Уредник: Боце Митревски, Издавач: Друштво на физичарите на Република Македонија (ДФРМ), 2016.

  Од каде можат да се купат овие збирки и колку коштаат

 • Напишете коментар

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

  Twitter слика

  You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

  Connecting to %s

  %d bloggers like this: