Прашања и задачи за натпреварите по физика во учебната 2016/2017 година

Published Декември 10, 2016 by Аида

Прашањата и задачите на натпреварите по физика во учебната 2016/2017 година (за учениците од 8 и 9 одделение) ќе бидат од теми и содржини кои ги изучуваат учениците во тековната година

VIII. ОДДЕЛЕНИЕ:

ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАРИ:

Тема 1 Сили и движење

Тема 2 Енергија

РЕГИОНАЛНИ НАТПРЕВАРИ:

Тема 1 Сили и движење

Тема 2 Енергија

Тема 3 Светлина

ДРЖАВНИ НАТПРЕВАРИ

Тема 1 Сили и движење

Тема 2 Енергија

Тема 3 Светлина

Тема 4 Земјата и подалеку (Целокупниот материјал по физика предвиден според учебникот Физика за осмо одделение).

МАКЕДОНСКА ЈУНИОРСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ПРИРОДНИ НАУКИ (за ученици кои нема да наполнат 16 години во календарската година)

Темите од кои ќе бидат проблемите (прашањата и задачите) на Македонската јуниорска олимпијада ќе бидат според програмата (предвидениот материјал) за Меѓународната јуниорска олимпијада.Програмата може да погледате на следниов линк: http://www.ijsoweb.org/qna/IJSO_syllabus_accepted_20091204.pdf

НАПОМЕНА: Прочитајте го документот во прилог.

IX. ОДДЕЛЕНИЕ:

ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАРИ:

Тема 1 Сили и движење

Тема 2 Енергија

РЕГИОНАЛНИ НАТПРЕВАРИ:

Тема 1 Сили и движење

Тема 2 Енергија

Тема 3 Електрицитет и магнетизам

ДРЖАВНИ НАТПРЕВАРИ:

Тема 1 Сили и движење

Тема 2 Енергија

Тема 3 Електрицитет и магнетизам

Тема 4 Звук (Целокупниот материјал по физика предвиден според учебникот Физика за деветто одделение).

МАКЕДОНСКА ЈУНИОРСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ПРИРОДНИ НАУКИ (за ученици кои немада наполнат 16 години во календарската година)

Темите од кои ќе бидат проблемите (прашањата и задачите) на Македонската јуниорска олимпијада ќе бидат според програмата (предвидениот материјал) за Меѓународната јуниорска олимпијада. Програмата може да погледате на следниов линк: http://www.ijsoweb.org/qna/IJSO_syllabus_accepted_20091204.pdf

НАПОМЕНА: Прочитајте го документот во прилог.

temizanatprevarifizika_osnovno

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s

%d bloggers like this: