Проектни активности – “Зајакнување на еколошкото образование”

Published Јануари 29, 2017 by Аида

proekt%d0%b0%d0%ba%d1%82

proekt1

Зајакнување на еколошкото образование и образованието за климатски промени е целта на проектните активности во основното образование, a се надевам дека ќе невлезе и во сите пори од образовниот систем.

Целта на проектните активности  е да се укаже дека климатските промени и уништувањето на животната средина во голема мера се резултат на човековото однесување и затоа преку нашите индивидуални напори, сите ние можеме да ги намалиме глобалните закани од климатските промени и со тоа да им помогнеме на нашите локални заедници.

Постои голема потреба од  позитивно рециклирање на цивилизацијата, потреба од политика на глобален развој, почитување меѓу луѓето и почитување на природата – враќање во состојба на природна рамнотежа.

Преку овие еколошки проекти  скоро  две децении учиме етика и етички начин на живеење. Резултатите се минимални зошто немаме поддршка од опкружувањето за да создадеме услови за остварување на стабилна еко – економија (Замена на горивата со алтернативни еко – извори на енергија, замена на моторите со внатрешно согорување на фосилни горива (нафтени деривати и гас) со мотори на електрична енергија , во производството и индустријата замена на потрошните продукти со рециклирани продукти.)

1010099_828137333878461_1458726913_n

1489199_828118710546990_1933924354_n

1618694_828120040546857_449734967_n

1619107_828120667213461_867579702_n

1689086_828177103874484_626493201_n

1724248_828185380540323_1859621622_n

1779715_828154940543367_602315955_n

1795569_828119240546937_979353874_n

1800451_828177150541146_7106325_n

1896918_828155080543353_1701915769_n

1901694_828155677209960_1199553176_n

1908256_828117233880471_1272512969_n

1911889_828137640545097_1072640057_n

1940018_828116407213887_30735092_n

1970522_828115077214020_1639839305_n

13087154_1394602580565264_3818804630138554559_o

13173197_1394602593898596_8388907131202114687_o

13122948_1394602260565296_1939543504644808619_o

12957532_1375294279162761_5174982084492803864_o

12973104_1373413196017536_7151167436569043994_o

12973285_1372922096066646_6301410958467666127_o

12977009_1373413282684194_2512834481277814190_o

12977197_1372040566154799_7827558612215006582_o

12977219_1372035539488635_7140508605481838843_o

13043373_1385212361504286_4499569923559241553_n

13063321_1384346561590866_3684249629862922474_o

14379674_1541965662495621_9023799247747065282_o

14424890_1541960989162755_7184426946547662644_o

aida-jpg

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

%d bloggers like this: