НЕОФИЦИЈАЛЕН КАЛЕНДАР ЗА УЧЕБНАТА 2017/2018

Published Јули 11, 2017 by Аида

ааак

НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ ЗА СИТЕ ГРАЃАНИ НА РМ
ДАТУМ ДЕН ПРАЗНИК
1 јануари односно 2 Јануари Понеделник и Вторник Нова Година
7 јануари Недела Божиќ, првиот ден на Божик според православниот календар
9 април Понеделник Велигден – вториот ден на Велигден според православниот календар
01 Мај Врорник Ден на трудот
24 Мај Четврток “Св.Кирил и Методиј” – Ден на словенските просветители
14 Јуни односно Четврток Рамазан Бајрам – прв ден
02 Август Четврток Ден на Републиката
08 Септември Петок Ден на независноста
11 Октомври Среда Ден на народното востание
23 Октомври Понеделник Ден на македонската Револуционерна Борба
08 Декември Петок “Св.Климент Охридски”
ЗА ГРАЃАНИТЕ ОД ПРАВОСЛАВНА ВЕРОИСПОВЕД
ДАТУМ ДЕН ПРАЗНИК
06 Јануари Сабота Бадник, ден пред Божик
19 Јануари Петок Богојавление(Водици)
6 Април Петок Велики Петок, петок пред Велигден
25 maj Петок Духовден, петок пред Духовден
28 Август Вторник Успение на Пресвета Богородица
(Голема Богородица)
ЗА ГРАЃАНИТЕ ОД КАТОЛИЧКА ВЕРОИСПОВЕД
ДАТУМ ДЕН ПРАЗНИК
2 Април Понеделник Велигден, вториот ден на Велигден
01 Ноември Среда Празникот на сите светци
25 Декември Понеделник Првиот ден на Божик
ЗА ГРАЃАНИТЕ ОД МУСЛИМАНСКА ВЕРОИСПОВЕД
ДАТУМ ДЕН ПРАЗНИК
1 Септември Петок Курбан Бајрам, првиот ден на Курбан Бајрам
ЗА ГРАЃАНИТЕ ПРИПАДНИЦИ НА АЛБАНСКАТА ЗАЕДНИЦА ВО РМ
ДАТУМ ДЕН ПРАЗНИК
22 Ноември Среда Ден на Албанската азбука
ЗА ГРАЃАНИТЕ ПРИПАДНИЦИ НА СРПСКАТА ЗАЕДНИЦА ВО РМ
ДАТУМ ДЕН ПРАЗНИК
27 Јануари Сабота Свети Сава
ЗА ГРАЃАНИТЕ ПРИПАДНИЦИ НА РОМСКАТА ЗАЕДНИЦА ВО РМ
ДАТУМ ДЕН ПРАЗНИК
08 Април Недела Меѓународен ден на Ромите
ЗА ГРАЃАНИТЕ ПРИПАДНИЦИ НА ВЛАШКАТА ЗАЕДНИЦА ВО РМ
ДАТУМ ДЕН ПРАЗНИК
23 Мај Среда Национален ден на Власите
ЗА ГРАЃАНИТЕ ПРИПАДНИЦИ НА ЕВРЕЈСКАТА ЗАЕДНИЦА ВО РМ
ДАТУМ ДЕН ПРАЗНИК
23 Септември Сабота Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур
ЗА ГРАЃАНИТЕ ПРИПАДНИЦИ НА БОШЊАЧКАТА ЗАЕДНИЦА ВО РМ
ДАТУМ ДЕН ПРАЗНИК
28 Септември Четв Меѓународен ден на Бошњаците
ЗА ГРАЃАНИТЕ ПРИПАДНИЦИ НА ТУРСКАТА ЗАЕДНИЦА ВО РМ
ДАТУМ ДЕН ПРАЗНИК
21 Декември Четврток Ден на настава на турски јазик

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

%d bloggers like this: