НОЕМВРИ МЕСЕЦ НА НАУКАТА

Published Ноември 25, 2017 by Аида

Ученици од ООУ “Димитар Миладинов” Општина Центар Скопје наградени на манифестацијата Ноември месец на науката

Манифестацијата за популаризација на природните науки „Ноември – месец на науката“ е во организација на Сојузот на хемичарите и технолозите на Македонија, Македонското биолошко друштво, Друштвото на физичарите, Македонското географско друштво, Македонското астрономско друштво, Македонското еколошко друштвo и Природно-математичкиот факултет.
Настанот е наменет за сите ученици од основните и средните училишта и наставниците по природни науки, хемија, физика, биологија, географија и математика и се одржува на Природно-математичкиот факултет во Скопје. На 18 и 19 ноември физичарите од ООУ “Димитар Миладинов” предводени од наставничката Аида Петровска, во конкуренција над стотина ученици од осми и деветти одделенија освоија 5 награди. Ира Делевска, Ива Бојаџиева, Марко Ракиќевиќ, Искра Николовска, Анастасија Алексова, освоија трета награда, а Матеј Куновски се искачи на врвот со освојување на првата награда.

2

DSCN7192

DSCN7187

DSCN7048

DSCN7037

DSCN6996

DSCN6982

DSCN6975

DSCN6931

DSCN6876

DSCN6851

DSCN6840

DSCN6817

DSCN6579

DSCN6456

DSCN6448

DSCN6422

DSCN6412

DSCN6406

DSCN6401

DSCN6383

DSCN6368

DSCN6335

23632492_2160613567297491_1363493515783142484_o

23674912_2160600657298782_3241395316523411297_o (1)

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

%d bloggers like this: