Меѓународно тестирање ПИСА

Published Март 25, 2018 by Аида

Меѓународното тестирање ПИСА за постигнувањата на ученици на 15-годишна возраст по математика, јазична писменост и природни науки, пред три години покажа дека учениците од Македонија се рангирани меѓу последните земји.

Каде грешиме?

ПИСА тест од 2012 година:

pisa2012-2006-rel-items-maths-ENG

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

%d bloggers like this: