Неофицијален календар за учебната 2018/19 год.

Published Јули 11, 2018 by Аида

аааассссс10111312

Календар 2018/2019

СЕПТЕМВРИ – ЈУНИ – eTwinning проекти

16 септември – Меѓународен ден за заштита на озонската обвивка

21 септември – ЕНО денови за садење дрвја

22 септември – Меѓународен ден без возила

22 или 23 септември – ЕРАТОСТЕНОВ ЕКСПЕРИМЕНТ

26 септември – Светски ден на чисти планини

04 октомври – Светски ден за заштита на животните

04 – 10 Октомври – Светска недела на Вселената

08 октомври – Меѓународен ден за намалување на уништувањето на природата

08 – 22 октомври – EU седмица на кодирање

15 октомври – Светски ден на пешаците

16 октомври – Светски ден на храната

17 октомври – Меѓународен ден за образование на сиромашните

НОЕМВРИ МЕСЕЦ НА НАУКАТА

НОЕМВРИ – ScientixSTEM – настани

ПАТРОНАТ – јубилеј – 65

08 ноември – Меѓународен ден на урбаните животни средини

23 ноември – Ден на Фибоначи

27 ноември – Меѓународен ден против потрошувачката треска

29 декември – Меѓународен ден на биодиверзитетот

22 февруари 

– Ден за дигитално учење

МАРТ – ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ПО ФИЗИКА

05 март – Светски ден за заштеда на енергија

21 март – ЕРАТОСТЕНОВ ЕКСПЕРИМЕНТ

21 март – Ден на пролетта кога започнуваат активностите за заштита на околината

21-28 март – Денови на пролетта за заштита на околината

22 март – Светски ден за заштита на водите

МАРТ – АПРИЛ – ЕДУКОНФЕРЕНЦИЈА

АПРИЛ – РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО ФИЗИКА

17 април – Светски ден на здравјето

АПРИЛ –  Ден на акција

22 април – Светски ден на планетата Земја

МАЈ – ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ФИЗИКА

МАЈ – ДЕНОВИ НА ЕЛЕКТРОТЕХНИКАTA

9 мај – Ден на Европа

9 мај – еТвининг ден

15 мај – Меѓународен ден за заштита на климата

22 мај – ЕНО денови за садење дрвја

24 мај – Светски ден против пушењето

05 јуни – Светски ден за заштита на околината  

………………………………………………………………………………………………………..

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

%d bloggers like this: