Изложбен центар за електрична енергија – МАТКА

Published Јуни 7, 2019 by Аида

60338654_3235882043103966_649074196713832448_n

МУЗЕЈ   МАТКА

Изложбениот центар  „Матка“  ја раскажува историјата на електричната енергија во Македонија и електрификацијата. 

Преку мултимедијален пристап, експонатите во Изложбениот центар „Матка“ се одлична можност за едукација и интеракција.

Покрај старите експонати со историска содржина, во Изложбениот центар „Матка“ поставени се и експонати за различните видови на производство на електрична енергија, приказ на ресурси, а интерактивните плазма панели и плазма топката, како и Ван де Графт Генераторот овозможуваат  контакт со електицитетот.

60389906_3235880126437491_6602377543074971648_n60426413_3235882643103906_2820757704799158272_n60475151_3235881283104042_2333492578441232384_n60489952_3235883963103774_273544478512381952_n60523666_3235880596437444_7758750973027155968_n60564305_3235880726437431_8492478872065933312_n60810179_3235881213104049_5917817858410151936_n60241614_3235880366437467_6229416468719599616_n60325957_3235880443104126_1960662178465841152_n

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

%d bloggers like this: