Архиви

All posts for the month Јули, 2019

Неофицијален календар за учебната 2019/2020

Published Јули 17, 2019 by Аида

KALLLENDAR

ЗA МОЕТО УЧИЛИШТЕ:

8 Септември – Ден на независноста на РМ – неработен ден понеделник                                                                                                         
11 Октомври – Ден на народното востание – неработен ден  петок

23 Октомври – Ден на Македонската Револуционерна Борба – неработен ден среда

8 Декември – „Св. Климент Охридски“ – неработен ден понеделник

20 Април – Втор ден Велигден – неработен ден понеделник

1 Мај – Ден на трудот – неработен ден петок

24 Мај – „Св. Кирил и Методиј“- неработен ден понеделник

24 Мај – Рамазан Бајрам – прв ден – неработен ден понеделник

5 Јуни – духовден – неработен ден  петок

17 Април – Велики Петок, петок пред Велигден – неработен ден  петок

ПРЕВЗЕМЕНО ОД ФАКУЛТЕТИ:

2K4K5K.jpg3K.jpg1K.jpg

ЗНАЧАЈНИ ДАТУМИ СО АКТИВНОСТИ  2019/2020:

СЕПТЕМВРИ – ЈУНИ – eTwinning проекти

16 септември – Меѓународен ден за заштита на озонската обвивка

21 септември – ЕНО денови за садење дрвја

22 септември – Меѓународен ден без возила

22 или 23 септември – ЕРАТОСТЕНОВ ЕКСПЕРИМЕНТ

26 септември – Светски ден на чисти планини

04 октомври – Светски ден за заштита на животните

04 – 10 Октомври – Светска недела на Вселената

08 октомври – Меѓународен ден за намалување на уништувањето на природата

 октомври – EU седмица на кодирање

15 октомври – Светски ден на пешаците

16 октомври – Светски ден на храната

17 октомври – Меѓународен ден за образование на сиромашните

НОЕМВРИ МЕСЕЦ НА НАУКАТА

НОЕМВРИ – Scientix – STEM – настани

ПАТРОНАТ

08 ноември – Меѓународен ден на урбаните животни средини

23 ноември – Ден на Фибоначи

27 ноември – Меѓународен ден против потрошувачката треска

29 декември – Меѓународен ден на биодиверзитетот

22 февруари – Ден за дигитално учење

МАРТ – ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ПО ФИЗИКА

05 март – Светски ден за заштеда на енергија

21 март – ЕРАТОСТЕНОВ ЕКСПЕРИМЕНТ

21 март – Ден на пролетта кога започнуваат активностите за заштита на околината

21-28 март – Денови на пролетта за заштита на околината

22 март – Светски ден за заштита на водите

МАРТ – АПРИЛ – ЕДУКОНФЕРЕНЦИЈА

АПРИЛ – РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО ФИЗИКА

17 април – Светски ден на здравјето

АПРИЛ –  Ден на акција

22 април – Светски ден на планетата Земја

МАЈ – ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ФИЗИКА

МАЈ – ДЕНОВИ НА ЕЛЕКТРОТЕХНИКАTA

9 мај – Ден на Европа

9 мај – еТвининг ден

15 мај – Меѓународен ден за заштита на климата

22 мај – ЕНО денови за садење дрвја

24 мај – Светски ден против пушењето

05 јуни – Светски ден за заштита на околината